torsdag 12 februari 2015

Krispiga kycklingbitar m currysås till middag


Idag blev det krispiga kycklingbitar med sallad och currysås till middag. Det är så gott! Har skrivit receptet på bloggen för några år sedan men här kommer det igen om någon missat;)

4-6 port

4 st kycklingfiléer
1 ägg
1 påse riven parmesanost
1,5 dl sesamfrö
chicken & steak krydda(Santa Maria)
roasted garlic & pepper krydda(Santa Maria)

Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar. Blanda ost och sesamfrö i en skål och äggen i en annan. Doppa bitarna i först ägg och sedan ost & sesamblandningen. Lägg bitarna på en smort plåt och dra några drag med kryddorna över. Stek i ugnen på 200 grader tills kycklingen är färdig ca 20 min. Sätt på grillfunktionen de sista 5 min för att få fin stekyta.

Currysås
4-6 port

1 dl majonäs
2 dl creme fraiche
1 msk curry
1/2 lime(saften)
salt & peppar

Blanda allt och ställ kallt till servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar