onsdag 26 juni 2013

Hemmaträning


Idag blev det ett styrkepass hemma efter jobbet. För ett tag sedan fick jag ont i vänsterfoten efter ett hopprepspass och har inte kunnat göra utfall på ett tag. Passade bra att jag hade min benböjsutmaning i samma veva. Jag tror att utfallen har hjälpt mig att hålla min höft i schack. För nu när jag inte kunnat göra dem så har höften kommit smygande och den ska inte få vinna. Jag vill inte göra nåt större uppehåll med löpningen så nu är det extra mycket fokus på att stärka höften. 

Jag har smygit igång med 5-10st utfall vid varje benpass några veckor nu. Men idag blev det fullt ut. Härligt! Passet jag körde idag var följande:

15 hantelsving(håll hantlarna i händerna och svinga armarna som när du springer)
20 utfall
Detta gjorde jag 3 varv i denna ordning

Efter det körde jag 
höftlyft 3x15
raka sidoliggande benlyft 3x10
100 crunches

måndag 24 juni 2013

Midsommar i bilder


Vilken härlig midsommarhelg vi haft. Vi packade väskorna och åkte upp till Älvkarleby fiskecamping. Helgen bestod av skratt, fiske, god mat och dryck, trevligt sällskap, löpning och bus. Och ja jag erkänner, lite onyttigheter slank det ner också. Lite lakrits och grillade marshmallows, men är det midsommar så är det;) Här kommer lite bilder från helgen.


Vårat hem under midsommarhelgen.


 



Vi fick besök några gånger av "kvack" som Måns döpte henne till:)


Godaste fläsksvålarna! Köpta på Netto


Vi tog en promenad första kvällen och gissa om Måns blev förvånad när han såg denna stora lax. Nästa lika stor som han själv:)


Här ser ni tydligt hur stor laxen var, helt sjukt! Jag har då aldrig sett en så stor lax tidigare.



Hoppas inte min syster blir rädd nu när jag lägger ut en bild på en spindel:). 



Utsikten från stugan.


Måns fick fisk efter 10 min, så stolt han var:)


Jag tog mig en löprunda på midsommarafton. Så härligt att springa vid vattnet och genom Älvkarleby. Så himla vackert, skulle lätt kunna bo här uppe.


På väg till midsommarfirande.


Midsommarstången var stor och läcker.


På kvällen blev det hajkbanan.

tisdag 18 juni 2013

Leka jaga med myggen


Leka jaga med myggen var precis vad jag gjorde i spåret idag. Jag vann:). Iaf under själva löpningen. Körde på lite extra idag och kände under löpningen att jag skulle tagit tid, kändes som rekordtid. Efteråt var det tänkt att jag skulle köra några styrkeövningar men det var omöjligt. Jag hatar verkligen mygg! Så fort jag inte sprang så stack de mig. Jag är även överkänslig mot mygg och får stora utslag av dem. Så jag gjorde ett tappert försök med styrkeövningarna men gav upp. Åkte hem och körde ett pass styrka hemma istället.

söndag 16 juni 2013

2.5 km på björnön

Idag var jag och Måns ut till björnön och joggde 2.5 km. Han orkade nästa hela rundan, gick bara typ 100m. Stolt mamma:). Han ville ut imorgon igen så det blir det såklart. Man måste ju passa på att ta tillvara på tillfället när han själv vill träna. Jag brukar fråga om han vill följa med och springa. Ibland vill han och ibland inte. Det måste ske på barnens villkor så de tycker det är roligt. Han fick även nya skor, shorts och tröja idag för att höja motivationen lite till:)



Jag och min löpare till son<3





lördag 15 juni 2013

Vallby Frilufsmuseum

Idag var vi till Vallby Friluftsmuseum och tittade på alla djur och åt lunch. Det är så mysigt att strosa runt där. Måns och jag är själv hemma i natt och han får sova i vår säng. Han är så glad över det. Han får sova i vår säng varje gång Marko är borta och det händer inte allt ofta. Så nu ligger han här bredvid och sussar:). På vägen hem från Vallby stannade vi och hyrde film och lördagsmys. Det blev en mysdag helt enkelt<3










onsdag 12 juni 2013

Ny favoritklänning!



Att jag älskar rosa vet ni ju vid det här laget;) Så när jag såg denna klänning på instagram i helgen var jag bara tvungen att slå till! Älskar den! Ny favvo helt klart. Så otroligt mjuk och skön. Perfekt vardagsklänning att ha till jobbet som jag hade idag.





Bild lånad från Röhnisch


Smörstekt vitkål m champinjoner


Smörstekt vitkål är så gott och enkelt att göra. Vi hade det till köttfärssåsen i söndags istället för pasta. Denna gång fick vitkålen sällskap av champinjoner.


ca 6 port

1/2 vitkålshuvud skuren i bitar
1 hackad gul lök
100 g färska champinjoner
2 pressade vitlöksklyftor
salt & sv.peppar
smör 

Smält en stor klick smör i stekpannan. Tillsätt alla ingredienser och stek tills kålen är mjuk och glansig, ca 20min.



måndag 10 juni 2013

Lördagens cykeltur



I lördags var jag och min fina kollega Annika(som också är med i Icaklassikern) ute på cykeltur i det fina vädret. Riktigt kul att cykla tillsammans med nån och ha en att snacka med. Nu återstår endast 3 mil sen är jag färdig med vättenrundan! Saknar löpningen så mycket och det ska bli så skönt att få ta tag i den ordentligt snart.


Vi cyklade ut till Barkarö och hade denna utsikt ett tag. Inte helt fel:)





fredag 7 juni 2013

Cykling & Kajens sallad



Idag när jag kom hem från jobbet tog jag och Marko en cykeltur för att mjuka upp mina ömma ben efter backintervallerna igår. Det blev 14 km så ett litet steg närmare slutet av icaklassikerns delmoment vättenrundan.



På vägen hem stannade vi vid favoritstället Kajens Café och köpte sallad.


Min sallad innehöll för utom basen(sallad, tomat, gurka, morötter, champinjoner och rödlök), kyckling, kräftstjärtar, riven ost och vitlöksdressing. Till det ett glas rosé i solen.



Nu blir det sängen för mig. Imorgon är det cykling igen som gäller.



torsdag 6 juni 2013

Nationaldagen i bilder


Vi har haft en sån skön och underbar dag idag. Den har bestått av sol, lek, träning, slappa och massa mys. Här är vår dag i bilder:


Frukost: ryskyoghurt, tranbär, banan och massa nötter. Till det vatten, te och kaffe:)



Efter frukosten blev det lek, sol och slappa på björnön.


D-vitamin:)


Måns tyckte det var jätteskönt att bada. Men jag är en riktig badkruka så jag höll mig på standen.


Lunchen intogs på max. Jag åt en trippel cheese i salladsblad, minimorötter, ramlösa. Lyxade till det med 2 mozzarellasticks också.



Efter lunchen blev det hem och slappa på balkongen några timmar.


Jag slogs mot myggen i björnöspåret. 3 km löpning plus backintervaller blev det.


Undertiden jag tränade var Måns och Marko vid björnöbryggan och fiskade. Eller ja, Måns tränade på att kasta och hoppades på fisk men tyvärr blev det ingen fisk idag.


Jag mötte upp dem vid bryggan efter intervallerna och pustade ut lite innan vi åkte hem och åt kvällsmat.


Tänk om alla dagar kunde vara såhär<3

onsdag 5 juni 2013

Grubbel & Stress


Nu har det varit dålig uppdatering här på bloggen ett tag. Jag har varit så grymt trött de senaste veckorna. Har grubblat mycket på saker som tagit mycket energi. Jag har idag fattat ett beslut som gjort att en tung sten har lättat från mig. Nu är det nya ta som gäller och stressen över att jag inte bloggat så mycket på ett tag ska bloggas bort :). Träningen har jag absolut inte legat på latsidan med. Tvärtom! Det har blivit 5-6 pass/vecka. Benböjsutmaningen är slutförd och det känns kanon! Sista dagarna var riktigt jobbiga. Cyklingen i icaklassikern är jag snart i hamn med och kommer då ta upp löpningen igen(längtar).