söndag 30 september 2012

Intervaller & backe idag:)

Idag blev det lite intervaller och backträning. Började med 1 km uppvärmning sen sprang jag fort varannan lycktstolpe och joggade varannan. Blev nog en 15 gånger tror jag. Efter det 5 vändor i backe och utfallsgång(40 steg i uppförsbacke). Jag kommer ha grym träningsvärk imorgon tror jag:). Glömde tyvärr kameran hemma så det blir ingen bild.
 

Pralinhuset

 
Jag är en riktig chokladälskare och blev så glad när sambon kom hem med dessa godingar igår. Han var på öl & wiskeymässan i stockholm och där fanns det lite delikatesser också. Jag kan varmt rekommendera pralinhusets choklad. Ren choklad utan sojalecitin(iaf på de kakorna jag fick). Favoriten blev den 85% med nötter.
 

lördag 29 september 2012

Härliga lördag!

 
Skönt att det är helg igen. Tog en lång sovmorgon och frukost idag. På schemat idag står storstädning. Inte så kul kanske... Men sambon har åkt till öl & whisky mässan i Stockholm och det är inga barn hemma så det passar perfekt. På med en bra skiva på hög volym sen är det bara att sätta igång. I eftermiddag ska jag träffa en god vän på en bit mat på stan, mycket trevligt. Vi har inte träffats på ett tag så vi kommer ha mycket att "prata ikapp".
 
Nedan ser ni kvällsmaten i torsdags. Tonfisksallad och ugnsrostade grönsaker, gott!
 
 
Ha en trevlig lördag!

onsdag 26 september 2012

Kokosolja

 
Kokosolja äter jag mycket av. Det blir nog 2-3 msk per dag skulle jag tro. Kokosoljan passar till mer än bara att äta och ett tips är att ha den som ansiktsolja. Jag har fyllt en vaniljpulverburk med kokosolja som jag har stående i badrummet. Bättre ansiktskräm(olja) finns inte enligt mig. Jag är en riktig torris i vanliga fall men kokosoljan håller huden mjuk och len.

söndag 23 september 2012

Träning v 38


Denna veckas träning har sett ut såhär:

Måndag: 3.5 km löpning varav 1 km med merrell, plankan
Tisdag: styrka(armar, rygg& mage)
Onsdag: 6 km löpning varav 1 km med merrell, rygglyft, plankan
Torsdag: vila
Fredag: 5 km löpning
Lördag: vila
Söndag: 7.5 km löpning, tåhävning 2x30

7.5 km löpning

Idag blev det 7.5 km löpning. Första gången jag sprang så långt och det kändes bra. Hade Marko(sambon) med mig som draghjälp och farthållare. Jag har en tendens att sakta in farten när det känns jobbigt så det var bra att ha han med så jag höll samma tempo hela tiden. Sprang 7.5 km på 46.28 min och det är jag nöjd med för att vara första gången. Kan säga att jag är ganska trött i kroppen nu och sitter i soffan och kollar film med Måns och äter färsk ananas:). Ska snart börja med kvällsmaten och på menyn står lasagne, mums!
 
 

Ny god leverpastej

Jag tycker leverpastej är jättegott och blev så glad när jag såg att pastejköket kommit med nya sorter. Köpte denna på maxi igår och testade den till frukosten idag. Den var riktigt god och smakrik. Att den sen innehåller 6g kolhydrater/100g och är utan jästextrakt är kanon! Den innehåller också mest grislever(50%) av alla deras pastejer. Jag kommer absolut köpa den flera gånger.

 
Innehåll:
 
Grislever (50%), vatten, fett från gris, griskött (5%), potatismjöl, mjölk, socker, bindväv från gris, koksalt, bambufibrer, lökpulver, kryddor (vitpeppar, muskot), konserveringsmedel E250. Fetthalt: 20 %
 
Näringsvärde per 100 gram
Energivärde kJ
1100 kJ
Energivärde kcal
260 kcal
Protein
11 g
Kolhydrater
6 g
Fett
20 g

torsdag 20 september 2012

Julkaffe från Harrods!


Sambon var ju i England förra veckan med sin dotter. Med sig hem till mig hade han denna fina burk(jag älskar burkar) med julkaffe. Kaffet är smaksatt med kanel, hasselnöt och choklad. Hur gott låter inte det?! Så nu vill jag att tiden ska gå lite snabbare så jag får testa kaffet. Kommer öppna det till första advent:)

onsdag 19 september 2012

Osötade chokladbollar m hasselnötter

Jag ville testa att göra en osötad variant av chokladbollar och de blev helt okej tycker jag. Övriga i familjen tyckte inte det:) Är man van vid socker och sötning så blir bollarna ganska beska. Man kan ju självklart söta dem lite om man vill också. Använd gärna osaltat smör då de är osötade bollar.
 
 
ca 15 st
 
100g smör(gärna osaltat)
2 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
1 dl hackade hasselnötter
2-3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
 
1 dl kokosflingor att rulla bollarna i
 
Knåda ihop till en deg och rulla bollar. Rulla dem sen i kokosflingorna. Förvara dem i kylen.
 

måndag 17 september 2012

Provlöpning med Merrell



 
Nu har de kommit! Och jag var ju bara tvungen att testa dem på stört:). Man ska ju börja försiktigt med barfotaskor då fötterna och vaderna får arbeta extra mycket. Så jag började att springa 2.5 km med mina vanliga Asics och därefter byte jag till Merrell och sprang 1 km. Det var ovant och häftigt att känna underlaget ordentligt, vilken känsla liksom. Och visst får vaderna jobba. Jag sprang uppför en ganska brant backe och jag var påväg att börja gå faktiskt. Jäklar vad det brände i vaderna:). Jag kände också att musklerna i benen fick sig en omgång på bara den km jag sprang. Brukar ju göra utfallsgång efter jag har sprungit med det gick inte. Benen var helt slut, orkade göra typ två utfall. Jag kommer fortsätta varva Merrell med Asics ett tag så ben, fötter och vader få vänja sig stegvis.
 
Funderar du på att införskaffa ett par barfotaskor? Viktigt med barfota löpning är att foten kan expandera, Merrell rekommenderar därför att man går upp en storlek på sina Barefoot skor.

söndag 16 september 2012

Träning v 37

Denna vecka har jag kunnat träna som jag velat. Såhär har det sätt ut:
 
 
Tisdag: snabbträning
Onsdag: styrka armar, rygg, ben
Fredag: löpning 2.5 km+ styrka
Söndag: vila
 



Godmorgon Söndag!

 
 
Härligt att vakna till strålande solsken. Frukosten är nu intagen. Det blev Bullet coffee och naturell yoghurt(3,8-4,5%) med blåbär, jordgubbar, kokosflingor, hasselnötter och pumpakärnor. Idag har jag visning med Living and Room, så kul! Och senare idag kommer sambon hem från fiskeresan han varit på i helgen. Ha en trevlig söndag!


lördag 15 september 2012

Höstgryta m äpple, kanel, ingefära & chili!

 
Detta goda recept hittade jag inne hos fina Lana med bloggen ryskadockor. Otroligt god gryta med mycket smak. Jag gjorde lite små ändringar i receptet.
 
 
Höstgryta m äpple, kanel, ingefära & chili
4-6 port
 
600-800g fläskgrytbitar
1 gullök
2 äpplen skurna i tärningar(gärna svenska)
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
2 tsk hackad röd chili
1 msk oxfond m rödvin
1 dl vatten
1 dl grädde
salt & svartpeppar
smör att steka i
 
Bryn grytbitarna i smör. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra på svag värme i ca 1 1/2 timme. Jag serverade grytan med smörstekt vitkål.


 
Hittade denna på ICA. Smart med färdighackad chili!

5 km löpning

 
Idag blev det 5 km löpning på förmiddagen. Vilket härligt väder det var att springa i. Solen sken och det luktade härlig höstdag:). Jag springer oftast på Björnön för att slippa asfalt och få andas skog. Det finns 2.5 km, 5 km och milspår här.
 
När jag kom hem efter löpningen blev det plankan(tabata intervall), rygglyft(3x20), crunches(sneda & raka 4x20), tåhävning(3x30)

Godmorgon!

 
Börjar dagen med Bullet Coffee. Strax ska jag ut och springa lite. Ha en trevlig lördag!

fredag 14 september 2012

Tonfisksallad & Löpning

 
Kvällsmaten idag blev tonfisksallad. Isbergssallad, tomat, ägg, tonfisk, rödlök, gurka och några oliver. Ringlade över olivolja och kryddade med tamarisoja, grovmalen svartpeppar och örtsalt. Till efterrätt blev det en ruta mörk choklad:).
 
Jag hade egentligen tänkt att vila idag... Men när jag kom hem från jobbet var jag så rastlös så det blev en liten runda på 2.5 km iaf:)
 
Ha en trevlig fredagkväll!

Lite shopping!


Har äntligen hittat de här lila tajtsen ifrån Reebok som jag letat efter. De är så snygga! Hittade dem på Zalando till reapris om det är någon annan som vill ha dem:)


Jag har ju länge funderat på ett par barfotaskor och nu slog jag till! Det blev ett par lila Pace Glove från Merrell. Köpte dem härifrån. Båda produkterna kommer nästa vecka. Nu jäklar ska det springas!

torsdag 13 september 2012

Ben, mage och rygg i dag

 
Det har blivit många inlägg om träning på senaste tiden. Hoppas ni tycker det är ok? Jag kommer iaf fortsätta med det. Min förhoppning är att kunna inspirera er lite också:). Och skriver jag här så blir jag peppad att fortsätta och utvecklas. Det ska var lättillgängligt och gå fort att träna tycker jag. Tränar därför bara hemma med min egna kropp som redskap nu i början. Sen kanske jag börjar ta mig till gymmet(har tillgång till ett gratis via jobbet). Har aldrig gillat att träna på gym så därför börjar jag hemma:). I tonåren höll jag på med hästar så då fick jag träningen av att mocka skit och rida. Det var många år sen jag sluta med det och har nu hittat löpningen istället, och lättare styrketräning som sagt.
 
Idag blev det ett pass med fokus på ben, mage och rygg. Utfallsgång(60 steg), knäböj(3x10), plankan(tabata intervall), crunches(sneda och raka, sammanlagt 110 st), rygglyft(3x20).

onsdag 12 september 2012

Ja tack!:)

 
Skulle inte tacka nej till denna snygga tröja! Har strl 38:) Får nog börja skriva till tomten....

Köttfärsgratäng med skinka och oliver

Jag älskar gratänger! Det behövs lite förberedelser men sen sköter sig den själv i ugnen medans man kan göra annat. Idag blev det många matlådor då det bara är jag och Måns hemma. Sambon är i England med dottern och kommer hem imorgon.
 
 
Köttfärsgratäng
ca 6-8 pers
 
800g blandfärs
10 cm strimlad purjolök
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
125g färskost vitlök & örter(ICA)
2 dl creme fraiche
2 msk rödpesto
1 dl gröna oliver
1 hackad röd paprika
50 g strimlad rökt skinka
2 tsk oregano
1 tsk basilika
salt & peppar
smör
 
150 g riven ost
1 tomat
 
Bryn köttfärsen i smör. Ha i lök, purjo och vitlök och låt fräsa nån minut. Lägg i övriga ingredienser utom osten och tomaten och låt puttra ihop. Lägg blandningen i en ugnsform och strö över osten. Skiva tomaten och lägg över, krydda med lite oregano. Gratinera i ugnen på 200 grader tills osten fått fin färg.

tisdag 11 september 2012

Snabbträning och besök av pappa

 
Idag blev det ett snabbt pass efter jobbet innan pappa kom över och åt. Han hälsar på varje tisdag och vi turas om att stå för maten. Idag hade han med sig kebabsallad, mums! 
 
 
Detta körde jag innan pappa ringde på dörren:
 
Utfallsgång(40 steg), armhävning på knä(3x10), plankan(tabata intervall), rygglyft(3x10), tåhävning(2x30), knäböj(2x10), dips(3x10). Jag gjorde 2 övningar i ett block som jag varvade för att det skulle gå fortare. Utfallsgång/armhävningar, rygglyft/tåhävning, knäböj/dips.
 
Invigde mina nya shorts från Casall:)

måndag 10 september 2012

Dagens pass

Idag fick jag äntligen komma igång med träningen efter en veckas sjukdom. Jag började med roddmaskin 20min. Sen blev det utfallsgång(40 steg), armhävningar(3x5 på tå), rygglyft(3x20), höftlyft(3x20) och plankan. Jag testade att köra plankan i tabata intervaller(plankan 20 sekunder, vila 10 sekunder, upprepa 8 ggr).
 
 
Måns tittar på dr mugg medans jag tränar:)

 
 
 

söndag 9 september 2012

Träning v 36

Jag har ju som sagt varit lite sjuk denna vecka så någon träning har det inte blivit förutom i måndags. Då blev det 25 min på roddmaskinen plus lite styrkeövningar. Men nu är jag bättre och hoppas att jag kan köra igång igen imorgon. Ny vecka, nya möjligheter:)
 

Imorse blev det lchf-gröt med vildhallon i mina nya fina skålar ifrån Living and Room och en kopp Bullet Coffee. Gott och mättande!
 

Fullt upp i veckan!

Här var det dött på bloggen. Har inte haft nån tid över denna vecka. Onsdag öppethus här hemma med Living and Room. Jag jobbar som konsulent för Living and Room och nu har höst/vinter säsongen precis dragit igång. Så kul! Torsdag: visning med living i surahammar. Fredag: förbereda lördagens mässa. Lördag: homepartymässa hela dagen. Och så har jag varit förkyld i veckan så jag har inte kunnat träna något. Men nu är jag bättre så jag hoppas att jag kan köra ett pass imorgon. Idag har jag och Måns tittat på Trassel och myst massor. Här kommer lite bilder ifrån mässan igår:
 


 
Kika gärna in på Living and Rooms hemsida. Vill du vara värdinna för en visning eller köpa något ur vår fina katalog så är det bara att maila mig.
 

tisdag 4 september 2012

Chokladbollar!!!

 
Vill du ha goda chokladbollar till kaffet? Här kommer receptet:) Jag sötade med flytande honung denna gång men det går ju såklart att byta till sukrin/stevia om man vill det.
 
 
Chokladbollar
ca 15 st
 
100g smör
2 dl mandelmjöl
1+1 dl kokosflingor
 1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
1 msk honung(eller annan sötning)
 
Blanda alla ingredienser till en deg(spara 1 dl kokosflingor att rulla bollarna i). Forma till bollar och rulla i kokosflingor. Förvaras svalt.
 

måndag 3 september 2012

Middag & Träning

 
Dagens middag bestod av chivapchichi, sallad, rödlök, creme fraiche och ajvar. Gott!
 
Träningen idag blev roddmaskin 25 min. Efter det lite styrke övn: armhävningar 2*10, plankan 3*30s, höftlyft 2*20, rygglyft 2*20, tåhävningar 2*30, utfallsgång - gick fram och tillbaka i vardagsrummet några gånger:)

Snygga äggkoppar

 
Jag har länge tittat efter äggkoppar men inte hittat några som jag riktigt gillat. Men nu har jag hittat dem! Inne hos inreda.com. Sjukt snygga! Titta bara på bilden:)
 

Det blev violett, rosa, turkos och limegrön. Det ska vara färg tycker jag. Brukar duka med vita tallrikar och piffar till med lite färgklickar på formar m.m. Så snyggt!


Bild: inreda.com


söndag 2 september 2012

Träning v 35

 
Denna vecka blev det inte så mycket träning som jag velat. Men, men. Ny vecka imorgon:)
 
 
Måndag: intervall
Tisdag: vila
Onsdag: vila
Torsdag: vila
Fredag: 2.5 km löpning + lite styrkeövn
Lördag: 2.5 km löpning(på rekordtid!)
Söndag: vila

Matlådan klar

 
Då var morgondagens matlåda fixad. Det blev smaskig tonfiskröra. Testade att ta citronmajo istället för vanlig och det blev jättegott! Denna röra är så lätt att göra och är så grymt god. Har ni inte testat den så gör det;)
 

Runner´s World

 
Nya numret av Runner´s World hamna i brevlådan i fredags. Det är ju riktigt tråkväder ute så jag sitter under mysfilten och läser i den och dricker lite mullbärste istället för att gå ut idag tror jag. Runner´s World är en riktigt bra tidning tycker jag. Bra repotage och tips. Läser du också RW? Eller läser du någon annan träningstidning som du kan rekommendera?
 

Olivröra

 
Jag får be om ursäkt för den dåliga bilden men jag lovar att olivröran är grymt god! Vi hade den till kräftkexen igår, mums!
 
 
Olivröra
6 port
 
2 dl gröna oliver utan kärnor
2 dl svarta oliver utan kärnor
4 st soltorkade tomater eller 2 msk röd pesto
 
Mixa allt med mixerstav. Låt gärna lite större bitar vara kvar.

lördag 1 september 2012

Förberedelser

 
Håller på att förbereda inför kräftskivan ikväll. Just nu står kräftkexen i ugnen. Solrosbrödet är bakat och pajskalet till västerbottenpajen står i kylen. Sen ska fetaoströra, olivröra och sallad göras.

Rekord på 2.5 km!


 
Ja jag är nybörjare och mina tider är kanske inte så bra än men man måste ju börja någonstan eller hur? Egentligen var det meningen att jag skulle springa 5 km idag. Men när jag väl började springa så fick jag sån tävlingskänsla att jag sprang på lite fortare och ville slå mitt rekord på 2.5 km istället. Och det gjorde jag:). Sist jag gjorde test sprang jag på 14.21 och nu 13.46. Springer jag på så här tar jag milen på runt 54 min! Första delmålet är ju att ta mig runt milen innan vintern och nästa mål är milen under 60 min. Hejja ,hejja!:)