fredag 25 mars 2011

Matrevolutionen Ljudboken!

Nu har Andreas Eenfeldts(kostdoktorn) bok kommit ut som ljudbok! Jag har den inbundna sen en tid tillbaka och jag tycker att alla borde läsa denna bok. Nu kan du ju lyssna på den istället om du vill. Samtidigt som du tar en långpromenad eller en joggingtur kanske...

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen och jag ska unna mig en riktig våffla! Kanske blir det en god chokladvåffla. Äter ni våfflor idag? Riktiga eller lchf?


Chokladvåfflor 8-10 port

3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl Arla Ko® vispgrädde
2 1/2 dl iskallt vatten
smör

Tillbehör:
florsocker
vispad grädde
flisad mörk choklad
Ev färsk mynta

Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt. Vispa grädden. Häll i vattnet och hälften av grädden, vispa till en slät smet. Vänd ner resten av grädden i smeten. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna bruna. Sikta över florsocker. Servera våfflorna direkt med vispad grädde och flisad choklad. Garnera ev färsk mynta.

Recept och bild: Arla

torsdag 24 mars 2011

Lite nytt till köket kanske....

Åhlens har så mycket fina saker. Hittar alltid nåt att "ta med hem". Åhlens är för mig som IKEA är för de flesta. Man kan inte gå in där utan att ha nånting med sig ut:) Hittade lite gobitar på deras hemsida som gärna får följa med mig nästa gång jag besöker Åhlens. Allt går i rosa(såklart)






Bilder: Åhlens

onsdag 23 mars 2011

Magsjuka:(

Jaha då har man åkt på magsjuka:( Jag hatar att vara sjuk och speciellt magsjuka. Jag har så himla svårt att komma igång att äta efter det. Natten till måndag vart jag magsjuk. I måndags blev det flytande föda hela dagen(vatten och hemmagjord blåbärssoppa). Jag ville verkligen inte bryta lchf. Men i går mådde jag så illa av att inte ha ätit något och det enda jag kunde få i mig var rostat bröd! Men va fan jag måste ju bli frisk och då äter jag det kroppen vill ha just nu och tar tag i lchf när jag är ok igen. Vill ni ha receptet på hemmagjord blåbärssoppa utan socker(endast socker från blåbär) så kommer det här:

Blåbärssoppa
ca 6 dl

250g frysta blåbär
4 1/2 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver

Koka upp allt i en kastrull och låt koka ca 10-15 min. Mixa i matberedaren/blender. Serveras varm eller kall.


onsdag 16 mars 2011

Jordklok

Hittade en ny webbshop för några dagar sedan. Jordklok heter den och säljer massa ekologiska produkter. Du hittar allt från hår och kroppsvård till lågenergilampor och tvättnötter där. Helt klart värt ett besök.



Jag har precis lagt en beställning. Som ni vet är jag ju GALEN i choklad. Gissa om jag blev glad när jag såg att de hade choklad schampoo!



Det blev såklart lite choklad shower gel/badskum också:)


Faith in Nature använder endast naturliga ingredienser i sina produkter, samtliga är fria från syntetiska konserveringsmedel, färgämnen och artificiella aromer. Dessutom används varken SLES (Sodium laureth sulphate) eller SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en vanlig ingrediens i ”skummande” produkter vilka kan ha en irriterande effekt på huden. Ej testade på djur.

Bilderna är lånade av jordklok.se

lördag 12 mars 2011

LCHF Magasinet nr 1 2011


Igår fick jag mitt efterlängade lchf magasinet! Intressant läsning om bl.a Björn Ferry och hur han upptäckte lchf och vann OS-guld! Alla nr har varit otroligt intressanta och lärorika. Vill ni lära er mer om lchf, häsla, viktkontroll så tycker jag ni absolut ska skaffa er en prenumeration på tidningen. 

Choklad CupCakes!

Jag är som sagt galen i choklad och unnar mig lite god mörk choklad ibland. Förra fredagen prövade jag att göra lchf vänliga cupcakes. Och vet ni? Det blev sjukt goda! Bjöd sambon och hans barn på dessa och de fick klart godkänt:) De sa att de nyttiga bakverken blir godare och godare:). De har fått stått ut med lite expriment ett tag. Jag dekorerar endast 5 st åt gången(1/2 frostingreceptet) och fryser in de andra muffinsen. Så frostingreceptet räcker inte till alla muffinsen men ni kan ju dubbla receptet om ni vill dekorera alla på en gång. Visst ser de goda ut?!


Choklad Cupcakes
ca 15 st

150g smör
250g nötter(jag tog mandel & cashew)
4 st ägg
3 msk kakao
1 tsk eko vaniljpulver
2 msk sukrin
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

Gör så här: Smält smöret och låt svalna. Mixa/mal nötterna i matberedaren/mixer/mandelkvarn till mjöl. Vispa ägg och sukrin fluffigt. Blanda ner övriga ingr och vispa till jämn smet. Fördela i muffinsformar och grädda i 10 min i 200graders ugn(varmluft 175).

Chokladfrosting

Räcker till ca 8-10 st

100g mörk choklad
200g cream cheese

Smält chokladen över vattenbad. Vispa cream cheese och chokladen till en jämn smet. Spritsa valfritt mönster.


torsdag 10 mars 2011

Nötscones

Bröd är något som många saknar när de äter lågkolhydratkost. Jag tycker bröd är svårast att avstå ifrån och testar mig fram för att hitta några brödalternativ som passar mig. Dessa underbart goda scones gjorda på nötmjöl en stor favorit. Jag bjöd några jobbarkompisar på dem och de ville genast ha receptet så här kommer det:) Ät dem gärna varma med mycket smör och gräddost, mums! Jag brukar frysa in bröden och tina så många som går åt(max 1st /dag).


Nötscones
6 st

1/2 dl pofiber
25g smält smör
3 ägg
2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser till en geggig smet. Klicka ut 6 st scones på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 min i 200grader. 

onsdag 9 mars 2011

Goda matmuffins

De här muffinsen passar utmärkt till frukost, snabblunch eller mellanmål. Bara att värma i micron eller äta kalla, jag tycker de är godast varma. Så nu är det bara att ladda frysen med goda nyttiga muffins:)


Matmuffins
10-12 st

7 st ägg
1 dl vispgrädde
3 dl riven smakrik ost
grovmalen sv.peppar
10 cm purjolök
1 pkt bacon
smör

Hacka och stek  purjon i smör. Klipp i bacon och stek lite till. Vispa ägg, grädde, ost och sv.peppar. Blanda i lök och bacon. Fördela i muffinsformar. Använd gärna muffinsplåt. Grädda i 175 grader ca 20 min.  

tisdag 8 mars 2011

Jag har världens snällaste bonusbarn:)


Titta vilken fin grillvante jag fått! Rosa med söta bakelser på:) Sambons barn var i London på sportlovet och med sig hem hade de denna urgulliga grillvante. Jag blev så glad och rörd, tack snälla!



torsdag 3 mars 2011

Chicken Nuggets med currydipp

Jag gjorde såå god mat häromdan! Chicken nuggets med currydipp! Åh det bara vattnas i munnen på mig bara jag tänker på dem. De här måste ni prova! Det är lite kladdigt och pillrigt men det är det värt. Har ni barn som gärna vill vara med och hjälpa till så är det här en perfekt rätt för det. Måns hjälper mig ofta i köket och tycker det är jättekul. Det tar lite längre tid då men jag får på så sätt mer till med honom än om jag skulle göra allt själv. Sen äter han bättre när han har varit med och gjort maten. Nu är Måns sjuk så då blir det ingen matlagning för hans del men han står på en stol bredvid och tittar iaf:)


Chicken Nuggets

4-6 pers

1 kg kycklingfilé
2 ägg
2-3 dl sesamfrö
2-3 dl parmesanost(påse)
salt & vitpeppar
smör att steka i

Gör så här: Skär kycklingen i mindre bitar, blanda parmesan och sesamfrö, doppa kycklingen först i lätt vispade ägg, sen i parmesan och sesamfrö blandningen. Stek bitarna i stekpanna med smör så de får fin stekyta, salta och peppra. Lägg bitarna i en ugnsform och stek klart i ugnen på 200grader i ca 15-20 min.

Currydipp

2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 msk curry
1 msk färskpressad limesaft
salt & peppar

Blanda alla ingredienser i en skål och ställ kallt tills servering.

Servera en sallad till eller om du äter kolhydrater hemmagjorda ugnspotatisklyftor.




onsdag 2 mars 2011

Pannkaka ala LCHF

Pannkaka är ju så gott! Och visst kan man äta pannkaka i lchf style. Vanliga pannkakor(gjorda på vetemjöl) kan jag äta hur många som helst. Igår gjorde jag och Måns lchf pannkakor till lunch och de vart riktigt goda. Och jag var proppis efter 2 st! Till pannkokorna hade vi hallongrädde.


Pannkakor
ca 6-7 st

4 ägg
2.5 dl vispgrädde
1.5 tsk bakpulver
1/2 tsk eko vaniljpulver(ej socker)
en nypa salt
smör

Hallongrädde

2.5 dl vispgrädde
0.5 dl hallon

Vispa ihop ingr till pannkakorna och låt svälla en stund. Stek i smör. Vispa grädden och vispa sedan i hallonen.


tisdag 1 mars 2011

LCHF Mjöl

Något som många frågar mig är vad jag bakar med för mjöl nu när jag äter lchf. Jag brukar variera mig med två olika sorters mjöl, ett nötmjöl och ett frömjöl. Passar på att göra en stor sats mjöl när jag ändå är igång. Mjölet förvarar jag i burk i kylen.

Nötmjöl ca 1 liter

200g sötmandel
200g hasselnötter
2 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor

Mixa till mjöl i matberedaren.


Frömjöl ca 1 liter

2 dl sötmandel
1dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl kokosflingor

Mixa till mjöl i matberedaren.

Nu har ni 2 olika mjölsorter att exprimentera med. Tänk på att nötmjölet innehåller mer kolhydrater än frömjölet. Blanda görna båda sorterna för att få flera varianter på mjöl! Idag blev det pannkaka på nötmjöl. Mumsigt! Receptet får ni imorgon

Sjukstuga

Här hemma är det sjukstuga. Måns hade 38.9 när han kom hem från dagis igår. Så idag blir det massa mys i soffan och titta på nya favoriten Bamse i trollskogen! Får se hur många gånger det blir idag. Tänk att barn orkar titta om och om igen på samma film. Idag är iaf febern nere på 38.2 och jag hoppas den fortsätter nedåt och inte går upp igen. Nu ska jag ta hand om min pluttis.